Топ 10 лесни за четене романтични книги с добър финал

7 февруари 2020 г.

Анна Каренина, Ромео и Жулиета, Любов по времето на холера, Великият Гетсби ...
Списъкът с безумно красиви, но трагични любовни истории може да бъде дълъг много страници. Въпреки това, добрите книги за взаимоотношенията, написани лесно и с хумор, по някаква причина са много по-редки. В навечерието на Деня на влюбените сме събрали десет весели романа с добър финал. Обичайте, четете и се наслаждавайте на всеки ден, прекаран с вашата сродна душа. И ако той или тя все още не е в живота ви, просто се огледайте :)

Великолепната жена от Греъм Симсън

Как да намерите перфектното момиче, ако нещата никога не стигнат по-далеч от първата среща? В търсене на бъдеща съпруга младият учен създава въпросник с 30 страници, за да изключи неподходящите кандидати. Той знае точно каква трябва да бъде неговата сродна душа. И все пак, когато се срещна с лекомислено, темпераментно и крайно неподходящо за големите си планове момиче на име Роузи, животът му се променя драстично.

Дневникът на Бриджит Джоунс от Хелън Филдинг

Ярка, непредсказуема, искрена и малко луда, Бриджит осъзнава, че най-накрая е готова за сериозна връзка. Единственият проблем е, че е трудно да се намери да се намери подходящ, тъй като всички момчета наоколо, които изглеждат хубави, всъщност са сноби или плейбои. Това е блестяща и изпълнена с хумор история, че истинската любов все пак ще почука на прозореца ви, рано или късно.

Моят не толкова съвършен живот от Софи Кинсела

Кейти живее в града на мечтите си, изгражда обещаваща кариера, работи и прекарва време с интересни хора, забавлява се и не се уморява да докладва това на целия свят чрез социалните мрежи. Но реалността, уви, е доста по-различна от тази красива картина: малък апартамент, конфликти със съседи и самота. За да промени всичко, тя ще трябва да събере смелост и да пусне истински чувства в живота си.

Лов и събиране от Анна Гавалда

Романите на Гавалда приличат на снежинки: те са малко сходни помежду си, но в същото време уникални и неподражаеми. Това е красива и топла история, която се развива в сърцето на Париж - най-романтичният град в света. Всеки един от героите по свой начин е изгубен и неуреден, но заедно ще преодолеят всички трудности и ще намерят своето заслужено щастие.

Игра на омраза от Сали Торн

Това е забавна и лесна за четене история за омразата към арогантен колега, която с течение на времето се развива в съчувствие, а после в любов. Темата за офисната романтика едва ли е нова, но благодарение на чувството за хумор и изобретателността си, Сали Торн успява да напише отличен роман за такива променливи човешки чувства.

Метроленд от Джулиан Барнс

Любимата тема на лауреата на наградата Букър е изследването на човешките отношения и тестването им с времето. Дебютният роман на Барнс се чете на един дъх; сюжетните интриги и в героите можем да открием собствените си силни и слаби страни. Това е история за младежката и зряла любов, за очарованието на юношеството и способността да се намери щастие в брачния живот.

Целувка за Ана от Стефани Перкинс

Това е бестселър роман за млада американка, която се мести да учи в Париж, оставяйки след себе си родния град, приятелите и партньора си. Въпреки това, много скоро Анна свиква с напълно новия свят и запознанството й с чаровната Етиен напълно обръща живота си с главата надолу. Лесната за четене и забавна книга със сигурност ще ви осигури добро настроение.

Портокаловото момиче на Юстайн Гордер

През един хубав ден момче на име Георг откри дневник на отдавна починалия си баща, който разказва на сина си как се е запознал и обичал майка си. Може да звучи малко тъжно, но в действителност това е много ярка и весела любовна история, изпълнена с блестящ хумор.

The Paucock Emporium от Jojo Moyes

Британският автор Джоджо Мойс се смята за истински майстор на романтичните истории. Тази книга разказва за завръщането в родния провинциален град, за нерешените конфликти с родителите и семейните трудности. За щастие героят се отнася с всичко с хумор и намира сили да възстанови загубената си хармония.

Послепис от Париж от Марк Леви

Това е красива и леко приказна история за американска писателка и британска актриса, които преминават през трудни времена. Самотата ги тласка към неочаквана стъпка - влизат в сайт за запознанства и пишат на непознат. Подобно на други авторски романи, тази книга е написана с лек, почти ефирен език, пропита с чувство за хумор и любов към героите. Просто трябва да се наслаждаваме на всяка страница и да се надяваме на щастлив край.

обратно
Aa HD