Топ 9 оптимистични книги, които ще ви накарат да се усмихнете

1 април 2020 г.

Днес, повече от всякога, е важно да се поддържа спокойствието и позитивното мислене. Ако се колебаете за избора на четиво, докато сте си вкъщи, предлагаме ви много специален списък с книги. Тези леки за четене романи са пълни с доброта, топлина и деликатен хумор.
Прочетете и споделете доброто настроение с приятелите и семейството си!

Глупаци в чужбина от Марк Твен

Кораб, пълен с американци, нетърпеливи от впечатления, обикаля света в продължение на шест месеца, посещавайки не само Париж, Рим, Милано и Атина, но и Одеса, Кайро и Дамаск. Марк Твен в обичайния си стил описва забавните ситуации, с които се сблъскват американските туристи, споделя вълнуващи впечатления от различни култури и традиции. Подобно на световноизвестните романи на автора за приключенията на Том Сойер и Хъкълбери Фин, книгата моментално пленява читателя.

Наивно. Супер от Ерленд Ло

Норвежкият писател много точно успява да изобрази портрет на модерен млад мъж, който постоянно търси себе си. Ироничен и забавен роман, който крие много повече, отколкото изглежда на пръв поглед. На прост и умишлено примитивен език, книгата отговаря на много важни въпроси на читатели от всички възрасти.

Трима души в една лодка от Джеръм К. Джеръм

Ако видите човек, който се смее силно и заразително на книга, много е вероятно той да чете „Трима души в една лодка“. Изключителен британски хумор, нелепи и абсурдни ситуации и герои, в които разпознавате себе си или приятелите си.

Годината на дивия заек от Арто Паасилина

Главният герой случайно се сблъсква с един заек, спасява го и след това ... отива с него на пътуване над Финландия. Звучи ли като пълна глупост? Не и за Ватанен, журналист, който е в криза на средната. Скитайки из страната със заек в джоба, той ще изпадне в много странни и весели ситуации.

Пътеводител на галактическия стопаджия от Дъглас Адамс

Ярка, малко луда, но много полезна инструкция за това как да преминеш на автостоп през галактиката. Ако никога не сте чели великолепната поредица от Дъглас Адамс - вие сте най-щастливият човек, защото сте на прага на едно от най-увлекателните и забавни пътешествия в историята на литературата. И да, не съдете тази книга по адаптацията й (доста добра, но забележимо по-малко блестяща от оригинала).

Джийвс и Устър от П. Г. Удхаус

Поредицата произведения за разглезения аристократ и неговия изобретателен камериер е друг великолепен пример за класически британски хумор. Представителят на златната младеж на Лондон, Бърти Устър, постоянно изпада в неприятности, от които винаги бива избавен от ироничния и ерудиран камериер Джейвс.

Тайният дневник на Ейдриън Моула Моле от Сю Таунзенд

Трудна работа е да си тийнейджър. Проблеми с родителите, конфликти с хулигани, първа любов и пълно неразбиране, какво да правите по-нататък с живота си. Но не позволявайте на баналността на сюжета да ви измами - книгата се превърна в световен бестселър. Романът е по-малко за драмата на Холдън Коулфийлд, а повече за хумора и свежите, нестандартни мисли за света.

Щастливецът Джим от Кингсли Еймис

Джим Диксън е млад преподавател, когото злата съдба хвърля в университет в малък провинциален град. След първия поглед към летаргичните колеги и посредствените студенти, героят иска да избяга от това място, без да поглежда назад. Но перспективата за получаване на престижна работа на пълен работен ден го задържа.

Автентичната котка от Тери Пратчет

Ако котката ви все още не ви е принудила да четете тази книга, просто нямате котка. Но сериозно, гениалният автор Тери Пратчет създава невероятно нелепа книга за котешки изследвания, разказваща за най-снизходителните и самодоволни същества и техните навици. Внимание, след като прочетете тази книга, може да искате да имате друга котка. Или няколко.

обратно
Aa HD