Хелоуин настроение! Топ 7 на заглавията, които да си припомниш преди празника!

22 октомври 2021 г.

Ако срещате все повече тикви със зловещи усмивки, то значи Хелоуин е много скоро. За да ви подготвим за празника, сме подбрали няколко евръгрийн заглавия. Всичко, което трябва да направите е да прочетете или гледате отново нашите Топ 7 шедьоври от жанра на ужасите!

„Сиянието“

Един от най-популярните романи на Стивън Кинг, който се е издигнал в култ сред много хора, благодарение и на адаптацията на Стенли Курбик. Добрата стара история за писател, който бавно полудява в празен хотел, никога няма да омръзне.

писател, който бавно полудява на фона на огромен празен хотел, никога не омръзва!

"Мълчанието на агнетата"

Само истинските хора, които създават истински ужаси, могат да бъдат по-ужасяващи от отвъдните сили ... Книгата и филмът за серийния убиец са просто страхотни.

"Дракула"

Класика за всички времена! Историята на най-известния вампир е задължително четиво за всички любители на ужасите. Хелоуин е идеалното време да забравите за добре изглеждащите тийнейджърски вампири и да се върнете към кръвожадния оригинал.

"Кръгът"

Адаптацията на романа на Коджи Сузуки се превърна в истински хит, давайки ни един от най-ярките образи - Самара. Оригиналната книга обаче по нищо не отстъпва на филма и може би дори го надминава.

"Бебето на Розмари"

Безнадеждна атмосфера на романа на Айра Левин е пренесена блестящо на екраните от носителя на Оскар Роман Полански. И книгата, и филмът плашат преди всичко реализма на тази ужасна история за сатанизма.

"Не гледай сега"

Венеция, смърт, призраци, странни видения... Новелата на Дафне дю Морие не само плаши, но и пленява с красотата на пейзажа. Както и адаптацията му от Николас Роуг.

"Екзорсистът"

Филмът на Уилям Фридкин за манията по дявола с право се смята за класика на световното кино. Интересното е, че авторът на оригиналния роман Уилям Питър Блати се изявява като сценарист и дори печели Оскар за най-добър сценарий.

Halloween video bonus from PocketBook. Watch now!

обратно
Aa HD