В готовност за малко ужаси: 10-те класически заглавия за Halloween

21 октомври 2019 г.

По случай наближаващия „страшен“ празник, ние направихме колекция от възможно най-ужасяващите, мистични и странни истории на всички времена.

„Дракула“ от Брам Стокър

Може би най-известният вампир в света, но надали всички сме запознати с неговата история. Сега е подходящото време да си припомним за прочутия румънски граф.

Франкенщайн от Мери Шели

Друг класически роман, който разказва историята за д-р Виктор Франкенщайн и неговото творение

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд от Робърт Луис Стивънсън

Тъмен и мистичен Лондон в края на 19-ти век, няма как да ви остави безразлични. Майсторски разказаната готическа история, определено ще ви вдъхнови при избора или направата на костюм за Halloween.

Сиянието от Стивън Кинг

Когато говорим за ужаси, няма как да пропуснем Стивън Кинг. Сиянието е може би една от най-добрите му творби. Време е да проверим дали стая 237 все още е толкова страшна.

Мълчанието на агнетата от Томас Харис

Независимо дали сте гледали култовата адаптация или сте чели самата книга. Това е шедьовър, който е любим на всички фенове на трилърите.

Колекционерът от Джон Фаулз

Друга история, в която липсват вампири и духове, но пълна с ужасни постъпки на хора и последствията от тях. Доста страшна история, но разказана по прекрасен начин.

Падането на Къщата на Ушер от Едгар Алан По

Страховита и странна история, написана от майстора на фантастиката и страхотиите. Прекрасно четиво, особен когато сте сами в къщи и е късно през нощта.

Нещо зло се задава от Рей Бредбъри

Малък провинциален град, зло, карнавал и двама младежи, които се опитват да спасят всички. Прекрасен избор на четиво за Halloween.

Къща от листа от Марк Данилевски

Страшна история, която няма да ви даде почивка, дори и сърцето ви да изскочи от гърдите! Не случайно, този класически ужас, се е превърнал в бестселър.

Бебето на Розмари от Айра Левин

Роман, придобил световна известност, благодарение на филмовата му адаптация.

обратно
Aa HD