Как да изберем електронен четец с подсветка: преглед на моделите и полезни съвети

2 март 2020 г.

Благодарение на технологията E Ink екраните на модерните електронни четци са почти идентични на хартиените страници: щадят очите и нямат отблясъци на слънчева светлина. Електронните четци ви осигуряват свободата да четете навсякъде и по всяко време, като в тази връзка една от най-полезните функции е класическата подсветка на екрана или функцията SMARTlight.

Опитайте се да си припомните колко пъти сте имали желание да четете посред нощ или на места, където осветлението далеч не е било най-доброто. Например в обществения транспорт, на къмпинг или в лошо осветено кафе. В такива ситуации електронните четци с подсветка или с по-усъвършенстваната функция SMARTlight са просто незаменими.

Електронен четец с подсветка – безопасен ли е за очите?

За разлика от екраните на смартфоните, таблетите и компютрите, които не са предназначени за дълго четене и излъчват непрекъснато светлинни вълни, подсветката на дисплея E Ink може да бъде изцяло изключена – ако има достатъчно светлина.

Светодиодите в електронните четци са поставени под рамката на капака и са насочени по дължината на екрана, като осветяват електронната страница, а не лицето ви, както е при смартфоните. Затова при електронните четци наричаме осветлението „подсветка“ а не „фонова подсветка“. Подсветката намалява значително напрежението в очите и ги щади много повече в сравнение дори с най-малко яркия екран на смартфон.

Обикновена подсветка или SMARTlight?

Устройствата с обикновена подсветка осветяват равномерно екрана и дават възможност за регулиране на яркостта.

За разлика от тях електронните четци PocketBook с функция SMARTlight регулират автоматично яркостта и цветовата температура на екрана в зависимост от времето през деня и човешките биоритми. Потребителят може също така да регулира ръчно настройките на яркостта и цветовите оттенъци, без да прекъсва четенето, като плъзне пръста си по дължината на страничната част на дисплея. Топлата жълта светлина на SMARTlight е идеална за четене преди лягане, студената бяла светлина е най-подходяща за четене през деня.

Вие решавате кой електронен четец PocketBook да купите: с обикновена подсветка или с функция SMARTlight – и двата вида осигуряват отличен комфорт за четене при всякакви условия.

Електронни четци PocketBook с подсветка: кой да изберем?

Почти всяко модерно устройство PocketBook е снабдено с класическа подсветка или със SMARTlight. Всяко от тях обаче има уникални характеристики, които може да са перфектните за вас. И така, какъв електронен четец да изберем?

Устройства с обикновена подсветка:

  • PocketBook Basic Lux 2 – електронен четец на базисно ниво с най-новия екран E Ink Carta™, поддръжка на 19 формата на книги (+ 4 графични формата) и слот за карта с памет.
  • PocketBook Touch Lux 4 – свръхлек и стилен електронен четец със сензорен екран, получил международните награди за продуктов дизайн Red Dot.

Устройства с технология SMARTlight:

  • PocketBook Touch HD 3 – едно от най продаваните устройства на компанията Водоустойчив електронен четец с двуядрен процесор, сензорен екран E Ink Carta™ и Bluetooth.
  • PocketBook InkPad 3 – високопроизводително устройство с голям 7,8-инчов сензорен екран, поддръжка на 19 формата на книги и слот за карта с памет.
  • PocketBook InkPad 3 Pro – електронен четец с голям 7,8-инчов екран, защита от вода и двуядрен процесор.
  • PocketBook InkPad X – флагманът на електронните четци с голям 10,3-инчов сензорен екран, Bluetooth, поддръжка на аудиофайлове и вградена памет 32 GB. Това е може би най-добрият четец с подсветка на пазара в момента.

Който и модел да изберете в крайна сметка, ние даваме гаранция за безупречното качество на нашите продукти. Наслаждавайте се на любимите си книги на екрана на вашия любим електронен четец PocketBook.

обратно
Aa HD