Далеч от училище: 5 причини, поради които детето ви има нужда от електронен четец по време на карантината

20 април 2020 г.

Въпреки последните събития в света, не можем просто да спрем образованието и развитието на децата си. За щастие днес има толкова много възможности за онлайн обучение направо от дома. Но може да се окаже трудна задача да контролирате детската активност в Интернет, тъй като лаптоп с незавършено есе или таблет с книга може бързо да се превърне в игрална конзола или киносалон. И това е съвсем естествено.

Но вместо да ограничаваме времето на детето в мрежата или да контролираме неговите онлайн сесии, предлагаме да обърнем внимание на устройство, което е идеално за концентриране върху обучението и саморазвитието - електронния четец на PocketBook.

5 причини, поради които e-четецът PocketBook е най-доброто приспособление за всеки ученик

Безопасен за очите дисплей

Екранът на електронния четец е напълно безопасен за очите. За разлика от LCD екраните на таблети и смартфони, които светят отвътре, E Ink дисплеят използва само отразена светлина, като обикновена хартия. Това прави екрана E Ink безвреден за очите, подобно на обикновена страница от книга. В резултат на това детето е много по-малко уморено да чете и много по-добре възприема нова информация.

Без виртуални разсейвания

Всеки модерен таблет или смартфон може да съхранява не само книги, а анимации, игри и е доста лесно да го използвате за сърфиране в Интернет. Като цяло може да се счита за предимство на тези устройства, но когато става въпрос за деца, това може да се превърне в проблем. Изключително предизвикателство е за дете - и особено за тийнейджър - да учи и да чете книги, вместо да гледа филм, да се мотае в социалните мрежи или просто да чати с приятели в месинджъри. С други думи има голяма вероятност детето редовно да се разсейва от четенето.

От друга страна, електронните четци на PocketBook също са свързани с интернет чрез Wi-Fi, но този вид сърфиране в интернет е подходящ само за търсене на информация, посещение на онлайн енциклопедии и т.н. Определено не е за гледане на YouTube.

Създаден да чете с комфорт

Електронният четец не отвлича вниманието на детето от основното - четенето и предоставя допълнителни инструменти за работа с текст, които са също така полезни и при ученето:

• способността да правите отметки и бележки,

• възможността да запазите в отделна папка най-важните моменти от книгата,

• способността да се превеждат чужди думи с помощта на предварително инсталирани речници.

В допълнение устройството е ергономично, а теглото му (от 155 до 300 г) позволява на детето да го държи в ръка за доста дълго време. Страниците могат да бъдат обърнати както на сензорния екран, така и с помощта на бутоните на предния панел.

Училищна библиотека винаги под ръка

Електронният четец на PocketBook е огромна библиотека, която може да побере няколко хиляди книги и да работи без презареждане до един месец. Но това не е всичко! Електронните четци на PocketBook поддържат рекорден брой формати: 19 книжни, 4 графични и 3 аудио формати (когато устройството поддържа аудио). Това означава, че устройството ще отвори всеки учебник без проблеми:

• Математика, Физика, Химия с формули и графики;

• Биология, География, История с илюстрации;

• Чужди езици с различни задачи и аудио диалози.

Не само за учене, но и за забавление

Четенето само по себе си носи голямо удоволствие и релакс. Детето ви не е съгласно с това? Е, това не е изненадващо. Добрата новина е, че електронният четец е перфектното устройство, което помага да внушите любов към четенето. Как?

• Децата обичат джаджи! Ако трябва да четат книга, тогава това трябва да е модерен електронен четец с мощен процесор и сензорен екран с 6, 7,8 или 10,3 инча, предна светлина или интелигентна поддръжка SMARTlight, Bluetooth и аудио.

• Опитайте се да заинтересувате детето си чрез лесни за четене приключенски романи или комикси. Да, PocketBook устройства могат да показват дори графични романи. И това лято ще представим първия европейски електронен четец с цветен екран от последно поколение!

• Четете с детето си. Нищо не подобрява отношенията между родители и деца като общо свободно време. Защо да не комбинирате бизнеса с удоволствието и да създадете традиция да четете книги помежду си на глас? Това ще помогне не само да стане запален читател, но и да развие ораторски и драматични способности.

обратно
Aa HD