4 съществени причини електронният четец да е перфектно устройство за образование

17 август 2020 г.

Много скоро животът на учащите се ще се върне към предишния си вид: лекции, учебници, домашна работа. Но кой каза, че обичайният учебен процес не може да стане по-удобен и модерен? Предлагаме ви възможност да се запознаете с електронните четци E Ink - може би най-добрите джаджи за учене, устройства, които са съчетали най-полезните качества на печатните книги и таблетите. Ето 4 основни причини тези джаджи да подхождат перфектно на всеки тип обучение: в училище, в университет и, разбира се, у дома.

1. Щадят очите и са енергийно ефективни

Изненадващо, по отношение на оптичните си характеристики дисплеят на електронния четец е по-близо до нормална печатна страница, отколкото екрана на смартфон или таблет. Технологията на електронното мастило прави електронния четец безопасен за зрението, което е много важно за деца и тийнейджъри, които редовно прекарват половината от деня в четене на учебниците си. Благодарение на същата тази технология екранът е невероятно ефективен по отношение на разхода на енергия, като консумира такава само когато прелиствате страници или включите предното осветление. Това означава, че устройствата могат лесно да работят повече от месец само с едно зареждане на батерията, което също е много важно за всеки учащ.

Друг приятен факт: всички тези функции се отнасят за всеки модерен електронен четец PocketBook, независимо от цената.

2. По-малко книги за носене, повече книги за изтегляне

Спомнете си колко много неща трябва да носите всеки ден в чантата за училище: учебници, тетрадки, книги от библиотеката за извънкласно четене, химикалки и други пособия. Е, благодарение на електронния четец по-голямата част от този товар ще изчезне. Разбира се, ние говорим за книги, които ще бъдат прехвърлени от раницата или чантата направо в паметта на устройството PocketBook.

Количеството памет е различно за различните модели, но независимо дали става въпрос за PocketBook Basic 4 (8 GB вътрешна памет + до 32 GB на microSD карта), PocketBook InkPad X (32 GB вътрешна памет) или PocketBook Color (16 GB вътрешна памет + до 32 GB на microSD карта) - паметта на всяко устройство е достатъчна да побере огромна библиотека.

Освен това електронните четци PocketBook са сред най-компактните и леките на пазара. Най-лекият от съвременните модели тежи само 145 грама (PocketBook Basic 4 с 6-инчов екран), а най-тежкият - само 310 грама (PocketBook InkPad X с 10,3-инчов екран). Средното тегло на 6-инчовите устройство не надхвърля 160 грама, което може да се сравни с нормален ноутпад.

3. Няма социални медии - няма разсейване

Да, изглежда технологиите достигнаха етап на развитие, когато липсата на чатове и социални мрежи е по-скоро плюс, отколкото недостатък на устройството. Особено когато става дума за устройство за ученето на деца и тийнейджъри. Все пак, как може една книга (още повече учебник) да се съревновава с популярни видео клипове, телевизионни сериали или игри? Разбира се, модерният електронен четец ви дава достъп до интернет за търсене на информация или купуване на книги, но чатове с приятели или гледане на YouTube не са възможни.

„Когато чета, само чета.” Електронният четец ви учи да бъдете съсредоточени, помага ви да останете фокусирани и да не се разсейвате на всеки две минути от нови медийни публикации.

4. Всякакви книги са добре дошли. Дори цветните

PocketBook не е затворена система с няколко поддържани формата и забрана за файлов трансфер. Нашите електронни четци поддържат най-големия брой формати - до 19 формата за книги, 4 графични формата и 6 аудио формата. Следователно почти всеки файл, качен на устройството, ще се отвори без допълнителни преобразования. А при новия PocketBook Color учебниците, детските книжки, комиксите и другите файлове с цветни илюстрации ще бъдат показвани на екрана на устройството като цветни изображения.

А това не са всички добри новини относно показването на екрана на файловете, тъй като PocketBook е уникална екосистема за удобно четене на всяко устройство. Електронната библиотека може лесно да бъде синхронизирана с PocketBook Cloud и благодарение на приложението PocketBook Reader можете да продължите да четете книгата от същото място, като използвате не само електронния четец, но и смартфон, таблет или лаптоп. Тази свобода на четене със сигурност ще се хареса на учащите.

Друга важна функция, която прави електронния четец идеална джаджа за четене: учащият може да прави отметки, до подчертава и запазва съществени цитати и части от текст, както и да прави коментари за тях. И всичко това може да се прави без прекъсване на четенето!

обратно
Aa HD