PocketBook Viva – пълна цветова гама и всички аудио функции, възможни при един електронен четец

19 декември 2022 г.

PocketBook обявява пускането на PocketBook Viva, първият в Европа цветен електронен четец с революционния дисплей E Ink GalleryTM 3. Иновативният 8-инчов екран може да показва пълна цветова гама, което прави цветното съдържание на щадящия очите E Ink екран по-ярко от всякога.

PocketBook Viva впечатлява и с вградения си високоговорител и функцията Text-to-Speech (Преобразуване на текст в реч), защита от вода по IPX8 и адаптивна функция SMARTlight. Устройството получи и мощен четириядрен процесор и 64 GB памет, за да може да побере хиляди книги. Ултрамодерният дизайн със странични бутони за управление и безупречна ергономичност превръщат PocketBook Viva в електронен четец, който вдъхновява за четене от пръв поглед и при първо докосване.

Цветният PocketBook Viva ще се появи на рафтовете на магазините в края на първото тримесечие на 2023 г. на цена от само 599 евро. Време е да отворите нова страница в използването на цветните електронни четци!

Запознайте се с най-цветния екран E Ink Gallery 3

PocketBook Viva е първият в Европа електронен четец, който използва революционния цветен екран E Ink Gallery 3. Всеки един пиксел е запълнен с цветни пигменти, което прави цветовите комбинации по-богати и наситени. E Ink Gallery 3 е създаден на базата на новия подход, който не включва използването на масива от цветни филтри, и това позволява показване на пълната цветова гама. Както цветното, така и черно-бялото изображение вече имат еднаква висока разделителна способност от 1440 × 1920 и 300 PPI.

Иновативният цветен екран E Ink Gallery 3 притежава всички уникални свойства и оптични характеристики на класическия E Ink, което прави електронния четец изключително енергийно ефективен и безопасен за очите. Освен това, благодарение на технологията E Ink ComfortGazeTM, въздействието на „синята светлина“ върху очите на потребителите вече може да бъде облекчено.Технологията с предна подсветка ComfortGaze намалява съотношението на синята светлина (BLR) с до 60 процента в сравнение с конструкциите с предна подсветка от предишното поколение, което осигурява допълнителен комфорт и защита.

8-инчовият екран с размер на книга е идеален за всяко съдържание: от обикновени книги до цветни комикси, списания или документи с графики и таблици.

Благодарение на функцията SMARTlight потребителите могат да регулират не само яркостта, но и цветовата температура на екрана, като избират топъл или студен тон на предната подсветка.

Вграден високоговорител и много други аудио функции

PocketBook Viva е идеален електронен четец за феновете на аудио книгите: поддържа 6 аудио формата, има вграден високоговорител, Bluetooth и функция Text-to-Speech (Преобразуване на текст в реч).

Просто натиснете бутона за възпроизвеждане, за да се насладите на аудио книга навсякъде, по всяко време и без допълнителни устройства. Електронният четец разполага с Bluetooth версия 5.2 за бърза връзка с безжични слушалки, високоговорители или други аудио системи. С функцията Text-to-Speech (Преобразуване на текст в реч) електронният четец може да прочете на глас всеки текстов файл с естествено звучащи гласове, превръщайки го в аудио книга.

Естетично съвършенство и ергономичност

PocketBook Viva е истинско произведение на изкуството, което съчетава изискана елегантност, оптимална ергономичност и удобство, което е толкова важно при ежедневна употреба. Въпреки големия екран, електронният четец остава лек и компактен. Страничните бутони за управление правят хващането и управлението на устройството максимално удобно. А благодарение на G-сензора, който автоматично завърта екрана, електронният четец е еднакво удобен за потребители, използващи лявата или дясната си ръка

Защита от вода по IPX8

PocketBook Viva е защитен от въздействието на вода по стандарт IPX8. Това означава, че електронният четец може да издържи на потапяне в прясна вода на дълбочина до 2 метра за период до 60 минути без никакви вредни последици. Защитата от вода дава повече увереност на потребителите, когато попаднат под дъжда или релаксират с любимата си книга във ваната.

Четириядрен процесор и други характеристики на PocketBook Viva:

  • 64 GB вградена памет – за голяма библиотека, която винаги е под ръка;
  • рекорден брой формати без конвертиране – PocketBook Viva поддържа 23 формата (19 за книги и 4 графични формата), включително формати за комикси;
  • поддръжка на 6 формата за аудио книги – можете да слушате аудио файлове във формати M4A, M4B, OGG, OGG.ZIP, MP3, MP3.ZIP;
  • мощен четириядрен процесор;
  • услуги Wi-Fi с две ленти и PocketBook Cloud – за синхронизиране с други устройства и удобно управление на библиотеката;
  • огромен брой речници – в допълнение към 11 предварително инсталирани езикови комбинации, потребителите могат да изтеглят безплатно още 42 комбинации.

PocketBook Viva – пълен с цветове, пълен със суперсили!

обратно
Aa HD