Фърмуер за пет модела на PocketBook: по-добър звук и други подобрения

10 февруари 2023 г.

Представяме ви масивната актуализация за електронните четци InkPad 3, InkPad 3 Pro, InkPad Color, Touch Lux 5 и Touch HD 3 - фърмуер версия 6.7. Новото програмно обезпечение подобрява звученето на аудиофайловете, предоставя нови възможности за управление на бележките, речника и преобразуването на текст в говор. То също така ще направи четенето още по-удобно, настройвайки и персонализирайте жестовете в режим на четене.

Ето някои от най-значителните подобрения, достъпни във фърмуер 6.7:

По-добро звучене на аудиофайловете – благодарение на обновяването на кодека (AptX, LDAC, AAC, SBC) звукът на аудиокнигите и музиката на свързаните с Bluetooth аудио устройства, става по-добър, а вашият електронен четец поддържа най-съвременните аудиофайлове. Обърнете внимание, че това обновление се отнася само за моделите на PocketBook с аудио поддръжка.

Запазването на нови думи и техният превод е по-удобно от когато и да било – при четенето на книга в режим на речник вие можете бързо да запазвате неизвестните думи и техния превод в бележките, без да се откъсвате от процеса на четенето. Създайте „бележка по превода“ в удобен формат: запазвайте само непозната дума или дума и нейния превод (един или повече). Вие също така можете да добавите към непознатата дума свое описание на контекста, в който е била използвана тази дума. По-нататък вие можете да управлявате бележките по превода в приложението Бележки: да ги сортирате или филтрирате или да ги експортирате в отделен файл.

Слушане на произношението на непознати думи – случвало ли ви се е да попаднете на непозната дума в текста и да не сте уверени как се произнася? Благодарение на новата функция Text-to-Speech (Преобразуване на текст в реч), вие можете бързо да чуете произношението на всяка отделена дума в режим на четене с речник или в приложението Речник.

Персонализиране на жестове – управлението на вашия PocketBook става още по-просто благодарение на новите жестове на докосване, влачене и плъзгане, които могат да се настроят в раздела с настройките „Жестове в режим на четене“.

  • Докосване – страницата на книгата е разделена на 9 отделни зони, чието докосване може да изпълни едно от следните действия: Меню четене, Премини на следващата или на предишната страница, Премини 10 страници напред или назад, Премини на страница номер, отиди в началото или в края на книгата, преминаване към следваща или предходна глава, разделител, речник, избор на шрифта и т.н.
  • Плъзгане и влачене – настройка на жестовете плъзгане отляво надясно, отдясно наляво, отгоре надолу и отдолу нагоре, а също и жестове на влачете от левия или десния край в режим на четене или Преобразуване на текст в реч.

Нови полезни функции в режим Фоторамка – Фоторамката вече е отделно приложение в списъка с приложенията на устройството. Вие можете да създавате и редактирате списъци с изображения за слайд-шоу, да избирате интервала на слайд-шоуто, да избирате случайна подредба на слайд-шоуто, да настройвате яркостта и цветовата температура на предната подсветка и отделно за приложението Фоторамка и т.н.

Други важни обновления на фърмуер версия 6.7:

  • Възможност за изобразяване на границите на тази страница, която се е показвала на предишния екран – за книги във формат PDF и DJVU. А също и по-плавно превъртане на документи PDF и DJVU в режим Превъртане.
  • Възможност да променяте скоростта на преобразуване на текст в говор с отделен жест по време на четене.
  • Добавени подсказки за елементи на потребителския интерфейс при четене в режим Речник.
  • Подобрен потребителски интерфейс за списъците със съдържание и бележки. Сега свиването или разгръщането на списъка с бележки е по-удобно. Достатъчно е потребителят да натисне стрелката до номера на страницата, за да отвори страница на книгата с бележка.
  • Подобрен алгоритъм на регулирането на яркостта и контраста на илюстрациите в книгата във формат FB2.
  • Сега вие можете да сортирате бележките в списъка с отметките в книгата и да сортирате книгите в списъка на книги с бележки. Освен това можете да експортирате отметките от книгата или от група избрани книги на други устройства.

Всички тези подобрения и нови функции са достъпни и в PocketBook Era, тъй като този нов модел получава цялата тази функционалност по подразбиране.

Скоро новият фърмуер 6.7 ще бъде достъпен и за следните модели: InkPad Lite, InkPad X, Color и Touch Lux 4.

С новия софтуер вашият PocketBook ще стане още по-добър, затова обновете електронния си четец и се наслаждавайте на изключителния комфорт на електронното четене!

обратно
Aa HD