Дългоочакваният Dark Mode е тук със софтуерната актуализация 6.8

29 юни 2023 г.

Тъмният режим е наличен за електронни четци PocketBook Era с версия на фърмуера 6.8 и за всички нови модели, произведени от днес, включително най-новите InkPad 4 и InkPad Color 2. В най-близко бъдеще новият фърмуер ще бъде наличен и за другите модели на PocketBook.

Сред другите нови функции и подобрения са: нови потребителски конфигурации на контролния панел, нови опции за филтриране в приложението Notes (Бележки), функция за текстови предложения и много други.

Насладете се на комфортно за очите четене с Тъмния режим

Използването на тъмния режим на вашия PocketBook може да осигури повече комфорт при четене в среда със слабо осветление и през нощта. Тази функция променя настройките на дисплея, представяйки бял текст на тъмен фон, който не контрастира с тъмната среда и не дразни очите. Можете също така да превключвате обръщането на илюстрациите на книги, докато четете в тъмен режим.

Много страстни читатели знаят, че използването на тъмен режим на устройствата им помага да намалят умората на очите им от яркия екран. Освен това Тъмният режим се оказва много полезен за четене през нощта, тъй като намалява количеството синя светлина, излъчвана от екрана, което може да бъде фактор, допринасящ за зрителното напрежение и умората.

Други подобрения, налични с фърмуер 6.8:

  • Персонализирайте контролния панел според вашите предпочитания: отсега нататък можете да добавите към контролния панел най-често използваните елементи. Получете бърз достъп до контроли като Wi-Fi, Bluetooth, диспечера на задачите, режим на полет, синхронизация, G-сензор, заключване, изключване, екранна снимка, търсене в библиотека и преките пътища на всички приложения. Освен това можете да конфигурирате броя на елементите за управление във вашия контролен панел.
  • Удобно филтриране на бележки: управлявайте вашите бележки в книгата, като отделно избирате маркери, коментари, екранни снимки, бележки с молив, бележки за превод и всички бележки. Можете също да промените размера на шрифта в списъка с бележки в приложението Бележки и програмата за четене.
  • Подобрете навиците си на четене и превод с морфологични речници: с новия фърмуер можете да изтеглите и инсталирате морфологични речници, които ще помогнат за привеждането на различни форми на думи в тяхната основна форма. Това значително ще опрости търсенето им в речниците.
  • Нова функция за текстови предложения за по-бързо и по-удобно набиране на текст на екранната клавиатура.
  • По-бързо мащабиране на PDF и DjVu форматирани книги за по-комфортно четене.
  • Новият потребителски интерфейс за процедурата за актуализиране на фърмуера показва всички промени в ясен и точен списък. Отсега нататък можете също автоматично да изтегляте фърмуера във фонов режим.

Новата версия на фърмуера 6.8 е достъпна за електронни четци PocketBook Era и е инсталирана на всички нови модели, които ще бъдат пуснати оттук нататък. Съвсем скоро той ще бъде наличен и за други най-нови модели PocketBook.

Инсталирайте новия софтуер сега и разгледайте всички подобрения, които той ще донесе на вашия PocketBook. Не се колебайте и се насладете на още по-приятно четене!

обратно
Aa HD