PocketBook Color и PocketBook Touch Lux 5 – два дългоочаквани електронни четеца са вече на пазара

28 юли 2020 г.

PocketBook с вълнение обявява пускането на пазара на два дългоочаквани нови продукта, които са способни да променят представата за комфорт при електронното четене. Запознайте се с PocketBook Color – първият в Европа електронен четец с 6-инчов екран E Ink Kaleido™ и с PocketBook Touch Lux 5 – новото поколение на един от най-леките в света и най-разпространени електронни четци, вече със SMARTlight.

PocketBook Color – следващата страница на електронното четене е цветна

PocketBook Color представя съвсем ново ниво при електронното четене – благодарение на технологията ePaper E Ink Print Color детските книги с илюстрации и комиксите, учебната и професионалната литература стават много по-вдъхновяващи и информативни. Устройството е снабдено също така с Bluetooth и поддържа аудиофайлове.

Цветове на екрана E Ink

Новият екран E Ink Kaleido™ може да показва 4096 цвята, като едновременно с това запазва всички уникални свойства на технологията E Ink. В черно-бял режим екранът има HD разделителна способност с 300 dpi, което гарантира резкия контраст на страниците на електронното съдържание. Екранът E Ink Kaleido™ демонстрира най-оптималните и приятни за окото оптични характеристики с помощта на включената предна подсветка. Освен това потребителите могат да регулират настройките на цветовете на всяка отделна книга, като променят лесно параметри, като контраст, яркост, гама корекция и насищане.

Bluetooth и аудио – всичко необходимо за тези, които обичат да слушат книги

PocketBook Color поддържа 6 популярни аудиоформата, което е добра новина за всички любители на аудиокнигите и музиката. Чрез Bluetooth можете да свързвате безжични слушалки или да слушате аудиокниги през аудиосистемата на автомобила си. Друга полезна функция е преобразуването на текст в реч за слушане на текстови файлове на един от 16-те предлагани езика.

Удоволствие от четенето „на път“

Благодарение на своята компактност (161,3 × 108 × 8 mm) и малко тегло (само 160 g) електронният четец е идеален за тези, които не си представят ежедневието си без четене. Устройството е удобно за държане в ръка, където и да отивате: PocketBook Color се побира лесно в ученическа раница, дамска чанта и дори в джоба на якето или дънките! Предната подсветка дава възможност за четене при всякакви условия, независимо от светлината: в обществения транспорт или кола, в кафене или дори в палатка, където прекарвате нощта. Електронният четец е удобен за държане с една ръка, докато разлиствате страниците чрез сензорния екран или бутоните на предния панел.

Създайте своя собствена библиотека!

PocketBook Color се отличава и с поддържането на 29 формата – 19 за книги, 6 аудио и 4 графични. Ето защо устройството е едно от водещите в света по отношение на броя на поддържаните формати и предлага на читателите възможността да изтеглят съдържание, без да се налага да го конвертират. Освен това, благодарение на вътрешната си памет с обем 16 GB и слота за карти с памет с обем до 32 GB, електронният четец може да побере наистина огромна електронна библиотека.

Производителност и енергийна ефективност

Електронният четец разполага с мощен двуядрен процесор, който му позволява да се справя лесно с всички задачи: бързо отваряне на всякакви файлове, плавно разлистване на страниците, незабавна синхронизация с облачните услуги и т.н. А благодарение на мощната батерия с капацитет 1900 mAh устройството може да работи без презареждане до един месец. Друга полезна функция за икономия на заряда на батерията е сензорът за капака, който автоматично поставя електронния четец в „спящ“ режим при затваряне на капака.

Уникален цвят и стилен дизайн

PocketBook Color изглежда забележително елегантно: добре обмисленият дизайн прави устройството наистина специално. Друга приятна изненада е уникалния цвят Moonlight Silver, който хармонира идеално с малкото тегло и изяществото на електронния четец.

PocketBook Touch Lux 5 – доказан във времето хит с нови супервъзможности

Благодарение на 6-инчовия HD екран E Ink Carta™, интелигентната функция SMARTlight и теглото си от само 155 g PocketBook Touch Lux 5 е отличен избор за тези, които предпочитат да прекарват всяка свободна секунда в удобно и безопасно четене.

Интелигентна технология SMARTlight

Технологията SMARTlight осигурява максимален комфорт на четене при всякаква светлина, като регулира автоматично яркостта и цветовата температура на екрана. В допълнение към автоматичния режим потребителят може да настрои ръчно яркостта и цветовата температура на предната подсветка. Освен това може да запазва шаблони на тези настройки за бързо избиране и използване в бъдеще. Яркостта и цветовата температура на екрана могат да бъдат регулирани без прекъсване на четенето, с просто движение на пръста по екрана.

Дисплей, който щади очите

PocketBook Touch Lux 5 разполага с 6-инчов мултисензорен HD екран E Ink Carta™, чиито основни предимства са безупречната надеждност и безопасност. Благодарение на тази технология оптичните характеристики на екрана са почти идентични с тези на обикновената хартиена страница, така че потребителят може да чете с часове без увреждане на зрението и загуба на концентрация. В допълнение, по екрана E Ink не се появяват отблясъци дори когато слънцето е най-ярко, което дава възможност за удобно четене на открито – на плажа, в парка или просто на балкона.

Изключително лек и изумително стилен

Продължавайки най-добрите традиции на известната продуктова линия Touch Lux, новият модел е наследил впечатляващ дизайн, отличен с наградата Red Dot през 2019 г. Подходящ е за всеки стил: от ежедневен до официален. Устройството се отличава не само с дизайна, но и със стилните си цветове:класически черен Ink Black и привлекателен червен Ruby Red. Новият електронен четец е невероятно лек и ергономичен, тежи само 155 грама.

Мощен процесор, 19 формата и огромно пространство за книги.

Благодарение на новия двуядрен процесор PocketBook Touch Lux 5 е още по-удобен за използване: приложенията и книгите се отварят по-бързо, а страниците се разлистват още по-плавно. Вътрешната памет на електронния четец е 8 GB. И освен всичко това PocketBook Touch Lux 5 поддържа карти с памет до 32 GB. Следователно разполагате с впечатляващ обем за съхранение на цялата си електронна библиотека. Електронните четци PocketBook традиционно се отличават с поддържането на множество формати и PocketBook Touch Lux 5 не прави изключение. Моделът поддържа 19 формата за книги и 4 графични формата, така че можете да забравите за губенето на време за конвертиране на файлове.

Повече от един месец активно четене с едно зареждане на батерията

Технологията E Ink придава на електронния четец изключителна енергийна ефективност. PocketBook Touch Lux 5 може лесно да издържи на активно ежедневно четене в продължение на повече от месец без презареждане. Устройството е снабдено със сензор за капака, което спомага за значителна икономия на заряда на батерията: след затваряне на капака електронният четец преминава автоматично в „спящ“ режим.

обратно
Aa HD