История

2007

През 2007 г. основателите на компанията PocketBook не са могли да си представят, че само след няколко години тяхната „рожба“ ще се превърне в един от петте най-добри в света производители на електронни четци, заемайки четвъртата позиция въз основа на обема на производството. Но дори и тогава, като се има предвид целта да се създадат най-добрите продукти за по-добър живот, единственият приемлив изход е глобален успех.

  • PocketBook 301
  • Резултатът от първата година на концентрирани съвместни усилия на украински разработчици и софтуерни магьосници от Netronix Inc е електронната книга PocketBook 301, пусната на пазара през 2008 година. Вдъхновени от успеха на първия модел, експертите на PocketBook пускат още два през 2009 г., фокусирайки се както върху промяната на хардуера, така и върху подобряването на уникалния софтуер.

2009

2009 година е белязана от откриването на два офиса на компанията PocketBook - съответно в Русия и в Германия. Уникалните характеристики на продуктите и високото качество на обслужването позволяват на компанията бързо да си осигури място на новите пазари.

  • The-eBook
  • През 2009 г. една динамична общност от потребители и фенове на марката PocketBook доведе до възникването на най-големия онлайн портал за страните от ОНД, посветен на електронните книги: The-ebook.org. Новият електронен четеца PocketBook 360° е създаден въз основа на желанията и предложенията на членовете на общността и остава популярен и до днес. Оттогава „онлайн клубът“ на феновете на PocketBook се разширява всяка година.

2010

През 2010 г. компанията започва да разработва и произвежда мултимедийни устройства, работещи с платформата Android, стартирайки с PocketBook IQ 701.

2011

През 2011 г. на изложението CES в Лас Вегас е представен прототип на първото E Ink устройство с цветен екран с подсветка; неговото масово производство се появява по-късно. Същата година компанията претърпява няколко промени: получава своето „швейцарско жителство“ и прави своя преход към напълно самостоятелна, разрастваща се дейност. От този момент нататък производството на тези устройства е прехвърлено на самостоятелна линия в завода на Foxconn. Почти по същото време компанията открива своя магазин за електронно съдържание BookLand, които в момента предлага над 1,5 милиона заглавия на 17 езика.

2012

През 2012 г. компанията PocketBook пуска на пазара още две устройства: Basic New и PocketBook SURFpad. Освен това през същата година новият PocketBook Touch влиза в продажба, оборудван с 6-инчов мултитъч екран E Ink Pearl - устройството, което спечели водещата позиция в продуктовата линия на PocketBook.

  • Red Dot Design Award
  • Представеният през 2012 г. PocketBook A10" печели важно признание за компанията: престижната международна награда Red Dot Design Award.

2013

През пролетта на 2013 г. компанията представя нова линия от висококачествени продукти, като един от акцентите им е първият в света цветен E Ink четец с подсветка: PocketBook Colour Lux. Другите пуснати на пазара устройства са PocketBook Touch Lux и обновеният таблет с Android - SURFpad 2.

На световното изложение IFA през септември 2013 г., което се проведе в Берлин, компанията представи наведнъж две уникални устройства: PocketBook CoverReader (несравним електронен четец с капак тип „книга“ за Samsung Galaxy S4 с вграден дисплей Ink E) и PocketBook Basic Touch (първият в света електронен четец с капацитивен мултитъч екран E Ink, използващ технологията Film Touch.

  • ReadRate KidRead
  • В края на 2013 г. компанията стартира два амбициозни проекта, насочени към насърчаването на четенето: KidRead - приложение, което позволява на родителите да контролират дейността на детето си на мобилни устройства, както и ReadRate.com - консултантски услуги за тези, които четат.

През 9-те години от своето съществуване компанията PocketBook представи на световния пазар над 30 електронни четци и мултимедийни устройства за четене и получи повече от 10 международни награди и отличия.

Компанията PocketBook ще продължи да акцентира върху развитието и създаването на висококачествени и високотехнологични устройства E Ink, така че потребителите да могат да продължат да извличат максимално удоволствие от своите разнообразни и ергономични устройства.